El Minipop de Tarragona és un festival consolidat. La tercera edició del certamen, que ha tingut lloc aquest cap de setmana al passeig de la Palmeres i al barri del Serrallo de Tarragona, ha superat totes les previsions i ha demostrat l’encert d’una fórmula pensada perquè tots els membres de la família gaudeixin junts de música i activitats complementàries. Ha estat un èxit rotund i ha batut récord de públic. Quasi 3.000 persones han passat pel Minipop entre dissabte i el diumenge, sense comptar els visitants de la Fira Minicrafts, d’accés lliure, que es va instal·lar des del divendres davant del recinte del festival, al balcó del Mediterrani.
La directora del festival, Núria Serrano, ha destacat avui el nivell musical d’aquesta tercera edició, amb concerts impecables i vibrants com el dels valencians Senior i el Cor Brutal, una descoberta per les comarques de Tarragona, on hi actuaven per primera vegada. Per l’escenari del passeig de les Palmeres també hi han passat aquest dissabte els Inspira, estrenant el seu nou disc Amunt; els vilanovins La Brigada, en el seu moment més dolç; el folk indie de Joan Serrat, els tarragonins Lecirke, jugant a casa amb la seva música detallista i encomanadissa; i els Superpanda’s dj’s + On Air, obrint i tancant el festival. Com sempre, la direcció musical, realitzada pel músic Lluís Gavaldà, aposta per grups emergents de l’escena pop catalana.
“No hi ha música per grans i música per petits, la música no té edat”, insisteix Serrano, convençuda de que tenir fills no és excusa per ser avorrit. El Minipop és una oportunitat per seguir anant de concerts i al mateix temps adaptar-se a l’horari i a les necessitats dels més petits.
Com a part complementària a les actuacions de música, el Minipop ha organitzat catorze tallers creatius, sis més que l’any passat, que també han tingut una molt bona rebuda del públic. Aquests tallers, dinamitzats i creats per joves artistes locals, estan destinats especialment al primer públic que arriba al festival, que acostuma a ser el de famílies amb nens més petits. Precisament per aquest perfil de persones també hi ha serveis com un aparcament de cotxets, canviadors o un espai amb moqueta i coixins pels nadons. A mesura que passen les hores entren els grups sense nens o amb nens més grans. L’hora punta és entre les 7 i les 9 de la vespre, quan coincideixen una part dels dos públics. A partir de llavors, va canviant l’ambient fins que la majoria d’assistents són adults.
Avui el Minipop s’ha traslladat al barri del Serrallo amb sortides amb ‘golondrina’ pels que portaven la polsera, un taller de circ amb la Companyia Passabarret, el teatre de Genovesa Narratives Teatrals, un espai de jocs i un vermut musical amb Dj Lupe.
Ara el festival continua amb les promocions de la Xarxa Minipop. Per poder aconseguir aquestes avantatges cal introduir el codi de l’entrada a l’apartat Xarxa Minipop i descarregar un arxiu pdf per imprimir. Cada cupó de descompte té la promoció d’un dels 46 mecenes del festival.
La Fira Minicrafts, la novetat del tercer any
Aquest any el festival ha començat un dia abans, el divendres, amb la Fira Minicrafts, que es va allargar fins dissabte a la nit. Aquesta fira de coses fetes a mà estava formada per estands especialitzats amb una selecció d’artesans de diversos camps, des de les joguines, fins a la decoració, passant per l’alimentació, la il·lustració i projectes fets amb roba o amb llana, entre molts d’altres.
L’associació de mares de Tarragona Tecletes
El festival està organitzat per l’associació de mares de Tarragona Tecletes i dirigit i produït per Rusc Produccions. Núria Serrano ha explicat que l’equip del Minipop és pràcticament el mateix des del primer any amb noves incorporacions. “És un equip molt cohesionat que ha anat sumant adeptes”, afirma. I recorda que el Minipop s’organitza amb mentalitat professional però a base de voluntariat. “Hi posem el millor de nosaltres mateixos, aportant-hi cadascú les seves capacitats i coneixements professionals i tot el que hem après en l’experiència de vida”, hi afegeix.
Justament, per aquest sistema de funcionament, l’organització es mira el futur amb molt d’optimisme per haver convertit el Minipop en un festival de referència però amb la consciència d’haver arribat al límit pel que fa a públic. “La nostra voluntat no és créixer, aquesta és la mesura justa”, assegura la directora. En canvi, sí que es plantegen organitzar més d’un festival anualment, exportant la fórmula a altres poblacions.
L’organització del festival vol agrair la col·laboració de les empreses i institucions patrocinadores, els micromecenes, i els voluntaris, sense els quals no seria possible el Minipop.
Tota la informació del festival és a la pàgina web www.minipop.net i es pot seguir el dia a dia a través de les xarxes socials Facebook www.facebook.com/FestivalMinipop i Twitter https://twitter.com/tgnminipop (@TGNMinipop) i al minibloc https://www.minipop.net/minibloc