El “pop a la bruta” de Mareta Bufona

El Minipop es vesteix a Guadalupe Loves Curling
22 març, 2018
Tots els miralls de Joan Masdéu
27 març, 2018
Mostrar tot

El “pop a la bruta” de Mareta Bufona

Mareta Bufona portarà al Minipop la seva particular recepta marinera: el “pop a la bruta” de Llorenç Orriols, Marc Bala, Roger Ribera i Sergi Rigol.

Parlar de Mareta Bufona és parlar de la nova sensació del nou pop català. No sabem que els donen als vilanovins, però un cop més ens regalen melodies enganxoses, tornades arrabatadores i lletres enginyoses plenes d’un senit de l’humor absolutament encomanadís.

El seu pop poderós i vital segur que serà una de les sorpreses més agradables del festival. Per això l’hem triat com a carta de presentació. La cançó que sona a l’espot del Minipop és “Sóc massa bona persona” de l’àlbum de debut de la banda “Vine al camp”.

Per aquest disc, Mareta Bufona s’ha dedicat a embrutar guitarres pop, afegir vinagre a les dolçes melodies i a rebregar amb força les vàlvules dels amplificadors. Escoltat a un volum considerable hi irrompen tornades amb regust a Teenage Funclub, distorsions deutores de J. Mascis i reverbs cosines germanes de Yuck o Real State.

El disc arriba després de la bona acollida de la seva primera demo en casset ‘Molt honorable EP ‘ (Bones Festes, 2015), considerada per la revista Mondosonoro una de les millors maquetes de l’any a Catalunya. De moment, el cançoner ha sonat als millors escenaris del Garraf, o com ells l’han anomenat, la seva primera ‘gira Ciàtica’.

Malgrat aquesta primera referència els agafa en un bon moment (entre la postjoventut i la premaduresa moderada) es recorden a ells mateixos que ‘ja no són a temps de ser nens prodigis’. És així com les seves lletres neixen de la frustació pròpia de les comunitats pseudo-xovinistes i anhelen, sense masses pretencions, seguir fent el que més els agrada: cantar i espantar els mals. Deu ser per això que s’erigeixen amb orgull com un grup local.