El Minipop esclata de felicitat, música i diversió

El Minipop ja salta!!!
6 juny, 2014
No llenceu la polsera blava!
10 juny, 2014
Mostrar tot

El Minipop esclata de felicitat, música i diversió

La quarta edició torna a superar les expectatives de convocatòria i deixa milers de moments per emmarcar entre un públic de totes les edats

La sessió de Guille Milkyway de dissabte va ser un dels moments més àlgids del festival

Foto: Jaime Rojas

Foto: Jaime Rojas

El Minipop de Tarragona ha omplert el passeig de les Palmeres de felicitat, música i diversió per totes les edats durant tres dies. La quarta edició del festival ha connectat els artistes amb el públic i ha deixat milers de moments màgics, d’alegria i complicitat entre diferents generacions. Un any més l’assistència de públic ha superat les edicions anteriors amb una xifra d’assistents per damunt de les 3.000 persones.

La directora del festival, Núria Serrano, ha explicat que la gran qualitat de l’oferta cultural, l’espai i els serveis d’aquesta quarta edició són fruit d’anar incorporant  les aportacions dels assistents. L’experiència acumulada, tant per part de l’organització com d’un públic molt fidel, ha fet que el festival “hagi anat quallant a poc a poc fins aconseguir que la gent vingui més a passejar, a relaxar-se i a gaudir que no pas a fer una carrera per participar a totes i cadascuna de les activitats”.

Serrano també ha afirmat que la prova d’allargar el festival a tres dies i concentrar-lo en un mateix espai ha estat un èxit. Per aquest motiu, ha avançat que de cara a l’any vinent es vol mantenir el mateix esperit, sense créixer ni canviar de lloc, ja que “és un festival a la mida humana pensat per un públic que s’ha de cuidar”.

Foto: Jaime Rojas

Foto: Jaime Rojas

Des de guixetes, a la primera línia de recollida d’impressions, Carme Rodríguez, ha corroborat aquesta sensació de que malgrat l’assistència massiva, superior a la de l’edició anterior, s’ha detectat més tranquil·litat que altres anys. Ella i el seu equip de voluntaris han notat que la major part del públic ja sap perfectament què és i com funciona el Minipop.

A la zona de tallers també s’ha viscut un ambient calmat i participatiu. La major durada del festival, l’augment del nombre d’activitats creatives i l’ampliació de l’espai fins al balcó del Mediterrani ha permès donar més aire, repartir i organitzar millor l’oferta complementària. La finalitat era que els interessats s’hi poguessin apuntar amb calma i comoditat, sense cues, i assaboríssin les activitats evitant les aglomeracions. La responsable de tallers, Laia Marín, ha assegurat que no hi ha hagut cap incidència i tothom que ha volgut ha pogut gaudir d’aquestes propostes artístiques fetes per creadors locals.

Tot plegat, com ha explicat la cap de producció, Aida Bañeres, ha estat possible gràcies a l’equip Minipop “teixit per una xarxa de gent que hi dedica el seu temps lliure i hi posa molta il·lusió perquè creu en el projecte”. Per Bañeres, “és un valor afegit del festival que el fa diferent”.

Entre els membres de l’equip hi ha l’arquitecte Pere Socias, que ha dissenyat i dirigit el muntatge de tota la instal·lació. “Hem complert els objectius de seguretat, imatge i funcionalitat i hem tornat a superar la prova del vent”, ha afirmat. A més, amb els colors de les tanques s’ha buscat que tothom pogués ubicar ràpidament les quatre zones (la taronja dels concerts, la blava dels estands i el restaurant, la verda dels tallers i la magenta de l’espai nadó) i que la vista del mar i la zona de càmping donessin la benvinguda.  Aquesta instal·lació és una evolució de la que va concebre la també arquitecta Asun Vidal en les dues primeres edicions. La va pensar com un regal a la ciutat, des de la Rambla Nova i amb l’escenari al final, primer embolicat amb cintes i després amb plàstic de bombolletes.

RosaRovira2

Foto: Rosa Rovira

“La gent ha sortit satisfeta i contenta”

El director musical del festival, Lluís Gavaldà, creu que és un error mesurar els festivals només pel número d’assistents. En la seva opinió, “el més important no és comptar quantes persones entren, sinó valorar com surten”. I com surten? “Surten feliços, satisfets i contents de que hi hagi un festival com aquest i que sigui a Tarragona”, ha assegurat.

Pel que fa a les actuacions musicals, Gavaldà ha destacat com a moments més àlgids la sessió de Guille Milkyway i Free Fall Band. “En una hora Guille Milkyway va resumir molt bé l’esperit del Minipop de fer ballar pares i fills amb música pop de tota la vida”, ha explicat. “Els va fer surfejar, brindar, cridar, ballar i riure punxant des de The Ramones o The Cure fins a Plastic Bertrand o Chet Baker”, hi ha afegit. “The Free Fall Band ha posat la cirereta amb un concert molt consistent que va aconseguir aguantar les forces del públic quan ja portava moltes hores de festival”, ha conclòs.

Foto: Rosa Rovira

Foto: Rosa Rovira

Tots els grups han baixat de l’escenari fent valoracions molt positives tant de l’experiència personal com del concepte del festival, que parteix de la base que la música no té edat i que no té sentit separar l’oci infantil de l’adult.

minicraftsfoto

Foto: Rosa Rovira

La Fira Minicrafts

La segona edició de la Fira Minicrafts a la Rambla Nova, que se celebra paral·lelament al festival, també ha estat un èxit. La coordinadora, Mercè Pérez, ha destacat l’originalitat de la instal·lació, molt valorada entre artesans i públic, i l’alt nivell de totes les parades, que han aprofitat l’ocasió per crear sinèrgies i s’han intercanviat els contactes per futures col·laboracions. Pérez també ha assegurat que el canvi d’ubicació ha potenciat la fira amb una major afluència de gent durant tots tres dies.

Per veure més fotos, entreu a aquest àlbum del Facebook de dissabte o en aquest altre àlbum de diumenge.