David Carabén, Núria Graham i The Seihos pujaran a l’escenari del festival Minipop

The Cheap Travels viatja amb el Minipop
20 març, 2015
Col·leccionistes de tresors
27 març, 2015
Mostrar tot

David Carabén, Núria Graham i The Seihos pujaran a l’escenari del festival Minipop

Un cartell musical d’onze concerts tornarà a fer vibrar el passeig de les Palmeres de Tarragona del 5 al 7 de juny  

El festival de música i cultura per tota la família celebra el cinquè aniversari amb més música i un nou espai per la dansa

La selecció de Lluís Gavaldà combina artistes de prestigi amb nous valors emergents de l’escena pop catalana

Anna Roig s’estrenarà com a posa-discs per compartir amb el públic un vermut de cançons franceses

presentacioMinipopEl cançoner i les versions de David Carabén, el líder de Mishima; la veu ingràvida i colpidora de la cantautora de Vic Núria Graham; el pop assolellat de The Seihos, i l’estrena d’Anna Roig com a punxa-discs són algunes de les propostes musicals del cinquè festival Minipop, que se celebrarà al passeig de les Palmeres de Tarragona del 5 al 7 de juny.

La programació musical del cinquè aniversari es completa amb el pop psicodèlic Trau, les cançons senzilles i contundents de Rombo, la sessió tecnicolor del crític Joan Pons, el country pop de Copa Lotus, la set de la balena de Xavi Alías i el blues rock dels tarragonins Ivory. Els dj Superpandas, que són de la família Minipop des des del primer dia, tampoc faltaran a la festa.

El director musical del festival, el músic Lluís Gavaldà, acompanyat d’altres membres de l’equip, ha presentat avui aquest cartell d’onze actuacions que combina grups de prestigi i nous descobriments de l’escena catalana independent.

Justament la potenciació de la part musical és una de les apostes destacades d’enguany. Altres novetats són la creació d’un nou espai dedicat a la dansa que s’afegeix a l’oferta de tallers creatius, teatre o cinema, i algunes sorpreses especials per celebrar que el Minipop ha arribat a la cinquena edició i s’ha consolidat com un festival de referència a Catalunya. 

Cartell V MinipopEl Minipop és un festival únic en la seva espècie que reivindica el concepte d’oci compartit per tots els públics. Com cada any, el passeig de les Palmeres es convertirà en un espai on poder gaudir de la cultura trencant la segmentació per franges d’edat. Petits i grans es posaran la polsera del festival, sortiran de festa junts i s’ho passaran bé escoltant i ballant la mateixa música.

Durant aquestes cinc edicions el festival ha rebut molt bones crítiques per part de periodistes, músics i públic en general. “És una proposta indispensable que complementa molt bé l’oferta i té un llarg recorregut”, afirma el periodista cultural Ismael Martín. Un altre periodista, Xavier Grasset, diu que és una formula ideal per superar una aproximació infantil de la música que crea disfuncions entre els que escolten els pares i els fills. En la mateixa línia, la periodista Trinitat Gilbert destaca la qualitat dels grups i una necessària “manera d’educar les orelles” que el Minipop “resumeix perfectament amb excel·lència”.

Per altra banda, pel músic Guille Milkyway el Minipop és un festival fantàstic en un marc incomparable que demostra que és possible passar-s’ho bé sense deixar discriminar edats en un concert de pop. L’acordionista i dj Carles Belda, que també aposta per l’ambient intergeneracional de festa major, compara la música amb el menjar. “Els menús infantils són una farsa, als nens els atrau la llimona, el cuscús i el sushi però els acaben agradant els macarrons per insistència nostra”, assegura. “Amb la música passa el mateix”.

Avui, a més del cartell, també s’ha presentat la nova imatge del festival, que enguany protagonitza un ocellet hipster creat per la jove il·lustradora Paula López, de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. El taronja i el blau donen color al disseny, de Noe Rosell, que enguany combina nombroses tipografies.

El Minipop comença ara un tour de festes que portarà tastets del Festival a Lleida, Cambrils, Reus i Barcelona.

Cinema, teatre i dansa

A més de la música, també formen part del cartell del Minipop altres disciplines artístiques. El cinema oriental acompanyat d’un sopar japonès de qualitat encetarà la nit del divendres gràcies a la col·laboració de les Nits del Cinema Oriental de Vic.

Diumenge al matí serà el torn del teatre, patrocinat per CaixaFòrum. Farrés Brothers i cia vindran des d’Igualada amb l’espectacle Operació Avi, que va rebre el Premi del Públic de la Fira de Titelles de Lleida.

I enguany el Minipop obre les portes a l’art d’expressar-se a través dels desplaçaments i moviments del cos. Per primera vegada la dansa tindrà el seu propi espai al festival.

El festival se celebra en un entorn idíl·lic, un passeig al mig de la ciutat amb amb vistes al mar i a l’amfiteatre romà, decorat i dissenyat per un estudi d’arquitectura. És un recinte còmode i pensat per a tots els públics que inclou una zona de menjar ecològic, una zona de descans, un aparcament de cotxets i un espai nadó pels més petits de la casa.

Convocatòries obertes per la Fira Minicrafts i l’Espai Tallers

El Minipop ha publicat les bases de dues convocatòries pels artistes, artesans i creadors interessats en muntar una paradeta a la Fira Minicrafts de coses fetes a mà instal·lada a la Rambla Nova o crear i dinamitzar un dels 12 tallers creatius que s’ofereixen paral·lelament a les actuacions musicals. El termini per presentar-s’hi acaba el proper dia 17 d’abril.

Abonaments

Els abonaments pels tres dies de festival es posaran a la venda després de la setmana santa a diferents punts de Tarragona, Reus, Valls, Constantí, Cambrils i Barcelona i online a www.productesdelaterra.cat. El preu anticipat serà de 6 euros fins el 30 d’abril. De l’1 de maig al 4 de juny es podran comprar a 8 euros. I a taquilla costaran 10 euros. L’entrada és gratuïta pels menors de tres anys. Els preus populars continuen sent una de les marques d’identitat del festival.

El festival compta amb la col·laboració de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació i la Generalitat. També es finança gràcies a patrocinadors privats com Repsol, Estrella Damm, CaixaFòrum i l’Associació de Càmpings de Tarragona.

A més, la Xarxa Minipop, formada per petites empreses que fan créixer el festival mitjançant el micromecenatge, es consolida amb un 90% de repetidors fidels i noves incorporacions. Des del febrer els establiments de la xarxa estan repartint una col·lecció de cinc postals entre els fans del festival. D’aquesta manera el Minipop escampa pels taulells de tot Tarragona i les ciutats veïnes i ja forma part del paisatge del territori.