Sant Josep Vins, enoturisme al cor de la Terra Alta

Apanona, disseny per als més petits a la Fira Minicrafts
2 maig, 2013
“Mab, tot per la dona” és un centre de fisioteràpia per a ella
4 maig, 2013
Mostrar tot

Sant Josep Vins, enoturisme al cor de la Terra Alta

agricolasantjosepDiu Miguel Angel Landete, de Senior i el Cor Brutal, que el vi sempre els acompanya. Els inspira en els assajos, en els directes, quan fa cançons… Quan vingui al Minipop li preguntarem si ja ha tastat el Clot d’Encís blanc de negres 2012, un vi blanc d’elaboració pionera a Catalunya obtingut a partir de Garnatxa negra que acaba de llançar al mercat L’Agrícola Sant Josep. Nosaltres en destaparem una ampolla avui per celebrar que aquest celler ha maridat la seva collita amb el nostre festival i resulta que fem molt bona parella. Sí, senyor!!

L’Agrícola Sant Josep està situada al municipi de Bot, al cor de la Terra Alta vitivinícola. La secció de celler d’aquesta cooperativa fundada l’any 1962 és la més important i representativa de la casa. La propietat conrea 550 hectàrees de vinya a la zona de La Plana de la Terra Alta, majoritàriament amb les varietats típiques de la zona, les Garnatxes (blanca, negra – fina i peluda).  Tota la producció del celler s’elabora a partir de la collita pròpia.

agricolasantjosep2Clot d’Encís i l’emblemàtica Llàgrimes de Tardor són les seves marques de capçalera. La primera dona nom als vins més contemporanis del celler. D’altra banda, la marca Llàgrimes de Tardor, dona nom als vins obtinguts a partir de vinyes tradicionals, majoritàriament Garnatxes, i amb criança. Llàgrimes de Tardor, s’elabora des de 1996 i actualment és la marca líder en vins de criança tradicional de la Denominació d’Origen “Terra Alta”.

Si voleu conèixer més a fons l’Agrícola Sant Josep i el seu entorn, podeu donar un cop d’ull a aquest enllaç web, on hi trobareu l’oferta enoturística del celler. A més d’un recorregut guiat pel celler, la visita inclou un tast comentat de vins i la possibilitat de comprar vins, oli d’oliva verge extra i d’altres productes agroalimentaris de proximitat. Ocasionalment, en funció de les condicions meteorològiques i la mida del grup, la visita s’inicia en algun dels paratges que permeten descriure l’entorn natural on s’ubiquen les vinyes de la propietat.