La personalitat i l’elegància dels vins Josep Foraster de Montblanc

Montblanquins i montblanquines, amb tots vosaltres… El Minipop!
10 maig, 2013
Endevina qui és aquesta monada i vine gratis i ventilat al Minipop
11 maig, 2013
Mostrar tot

La personalitat i l’elegància dels vins Josep Foraster de Montblanc

masforasterSabíeu que el Trepat és una varietat de raïm autòctona i singular de la Conca de Barberà? Sabíeu que a Mas Foraster elaboren vins amb una marcada personalitat a partir d’aquesta varietat? Sabíeu que avui som a Montblanc presentant el Minipop? Sabíeu que tenim un padrí montblanquí?

Avui tenim moltes coses per explicar-vos i per això començarem el dia montblanquí amb l’energia d’un bon esmorzar de pagès maridat amb vins Josep Foraster. És una de les nombroses propostes d’enoturisme del nostre mecenes del dia, que també ofereix visites al celler, cates de vins, degustacions de productes de la Conca i tastos pels més petits, un paquet combinat amb l’hotel Cal Maginet o la possibilitat d’anar a la verema.

Mas Foraster és un celler de Montblanc rodejat per vinyes i muntanyes i ubicat dins la Ruta del Cister. El trobareu al camí de l’Ermita de Sant Josep i a www.josepforaster.com. La família Foraster conrea la vinya des de fa més de 160 anys i produeix els vins Josep Foraster des de 1998. A Mas Foraster fan una viticultura respectuosa amb el medi, aprofitant el contrast tèrmic entre el dia i la nit propi de la Conca de Barberà.

La finca consta d’un total de 34 hectàrees situades als vessants assolellats de la Conca de Barberà, a 370 m d’altitud. Elaboren vins únicament amb els raïms que cultiven a les seves vinyes, cercant la màxima expressió que els dóna la terra, vins amb caràcter i profund aroma mediterrani, que combinen equilibri i elegància. Per fer-ho utilitzen una agricultura integrada amb el medi natural i tenen el compromís de no augmentar mai la seva producció per cep i per tant els seus vins sempre seran d’una producció limitada. Aquesta és l’única manera de garantir-ne la millor qualitat.

A més, de les seves oliveres obté l’Oli d’Oliva Verge Extra-Categoria Superior. És el suc d’olives pròpies obtingut únicament per procediments mecànics de la primera premsada en fred. Aquesta és la raó per obtenir un producte altament saludable, mantenint el sabor complet i totes les propietats nutritives de la fruita de l’olivera.