El Minipop es fa gran amb artistes consolidats i de prestigi

La Granja-Escola Corral de Neri, animals domèstics en plena natura
6 abril, 2013
MiniTarraco també s’apunta a la xarxa
7 abril, 2013
Mostrar tot

El Minipop es fa gran amb artistes consolidats i de prestigi

Després de dues exitoses edicions, el Minipop torna per oferir un cartell replet d’artistes consolidats a l’escena musical catalana

Inspira i Senior i el Cor Brutal, que presentaran nou disc, encapçalen una llista de qualitat que completaran Joana Serrat, La Brigada, Lecirke, Superpandas dj’s + On Air i la lleidatana dj Lupe

El festival d’oci familiar alternatiu se celebrarà els dies 31 de maig, 1 i 2 de juny al Passeig de les Palmeres i al Serrallo

La tercera edició amplia la seva oferta amb més tallers i la incorporació de noves activitats com el teatre, el cinema, el circ i la fira Minicrafts

S’han posat a la venda les entrades anticipades a 5 euros, mantenint el preu de l’any passat

presminipoopEl Festival Minipop ja té tres anys. La seva fórmula, pensada perquè tots els membres de la família gaudeixin junts, s’ha consolidat en un temps rècord i ha crescut tant en dies com en activitats. La tercera edició, que s’ha presentat aquest migdia amb un vermut musical a la plaça de la Font, amplia la seva oferta amb més tallers i la incorporació de noves activitat com el teatre, el cinema, el circ i la fira Minicrafts.

Joana Serrat, Senior i el Cor Brutal, La Brigada, Inspira, Lecirke, Superpandas dj’s + On Air i dj Lupe conformen un cartell de luxe que el proper 1 de juny omplirà de música el passeig de les Palmeres de Tarragona. La selecció de grups emergents de l’escena pop catalana, demostra el criteri artístic del festival. Com sempre, la direcció musical, realitzada pel músic Lluís Gavaldà, aposta per la descoberta de noves bandes a punt de fer el salt cap a un públic més massiu.

tallerminipopCom a part complementària a les actuacions de música, el Minipop organitza diferents tallers creatius, dinamitzats i creats per joves artistes locals que tenen com a objectiu apropar l’art contemporani tant als petits com als adults que els acompanyen. Una descoberta del talent creatiu que hi ha a la ciutat de Tarragona comissariat per l’artista i professora de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, Sílvia Iturria. Entre altres novetats, la tercera edició arriba amb un taller de circ de la companyia Passabarret i els contes del Donyet.

A més, continuarà l’espai de jocs, una iniciativa que va tenir molt bona rebuda l’edició passada, que recuperava els jocs tradicionals creant complicitats entre pares i fills.

El diumenge, 2 de juny, el festival es trasllada al barri del Serrallo. Serà el torn del teatre itinerant de la companyia Genovesa narratives i el cinema familiar, dues noves propostes que presentarem més endavant. Les sortides en vaixell, el vermut musical vora el mar, els jocs i les activitats del Museu del Port posaran fi al Minipop 2013, un esdeveniment de la ciutat de Tarragona que ha esdevingut referència a tot el país amb l’aparició de nous festivals.

Aquest any el festival començarà un dia abans, el divendres, amb la Fira Minicrafts, que s’allargarà fins dissabte a la nit. L’espai, situat al passeig de les Palmeres, estarà dedicat a les arts manuals, a les coses fetes amb les mans i tindrà estands especialitzats amb una selecció d’artesans de diversos camps, des de les joguines, fins a la decoració, passant per l’alimentació, la il·lustració i projectes fets amb roba o amb llana, entre molts d’altres.

Coincidint amb la presentació, s’han posat a la venda les primeres entrades anticipades, que a partir d’avui també es podran adquirir a diferents punts de Reus, Valls i Constantí per només 5 euros, el mateix preu que l’any passat. A patir del 21 de  maig el preu serà de 7 euros i a la guixeta en costaran 8. Els menors de tres anys no paguen.

La tercera edició es presenta amb una imatge renovada, obra de la dissenyadora Noemí Rosell, amb les il·lustracions del jove tarragoní Dani Ruiz, que ha reinterpretat l’ocellet del festival.

presentaciominipop2Després de l’èxit de les dues primeres edicions, l’organització preveu penjar el cartell de complet. El primer festival va reunir més de 1.500 persones un dissabte al passeig de les Palmeres. La xifra va pujar fins a 2.300 assistents al segon, que ja es va ampliar amb les activitats de diumenge al Serrallo.

El Minipop està organitzat per l’associació de mares de Tarragona Tecletes i dirigit i produït per Rusc Produccions.

La informació completa del festival es pot trobar a la pàgina web www.minipop.net. Per estar al corrent de tota l’actualitat, també podeu seguir el festival per les xarxes socials Facebook www.facebook.com/FestivalMinipop i Twitter https://twitter.com/tgnminipop (@TGNMinipop). A més, aquest any el festival compta amb un bloc que conèixer de manera més detallada el dia a dia https://www.minipop.net/minibloc 

EL CARTELL

Joana Serrat

Aquesta vigatana ha sorprès tothom de la millor de les maneres,  amb un doble CD nomenat “The Relief Sessions” que ha rebut tot d’adjectius superlatius. No és d’estranyar, el seu disc és amable i evocador i amaga un folk indie d’autor càlid, íntim, eclèctic i ple de personalitat cantat en català i anglès. La seva actuació acompanyada de la seva excel·lent banda d’acompanyament marcarà el final d’una gira que la ha portat arreu de l’estat espanyol amb unes crítiques tan entusiastes que ens fa esperar el seu concert amb candeletes.

Senior i el Cor Brutal

Senior és el Miquel Àngel Landete, una força de la naturalesa amb barba i veu d’aiguardent natural de València que estripa i emociona a parts iguals. Es fa acompanyar d’una banda de peluts nomenada el Cor Brutal i amb ells facturen un rock d’arrel inequívocament americà però amb regust d’horta valenciana que ha quallat del tot amb el seu últim disc “València, Califòrnia”, el qual presentaran en primícia a les comarques tarragonines dins el Minipop. Serà la bomba, esteu avisats.

Inspira

La banda de Jordi Lanuza és a punt de treure el seu esperadíssim tercer disc “Amunt!” i ens fa una especial il·lusió que vinguin al Minipop a estrenar-lo en exclusiva. Les raons son senzilles: un cançoner de pop d’autor ple de cançons memorables, matisos i sensibilitat que ens gronxarà el capvespre de la millor de les maneres.

La Brigada

Els vilanovins La Brigada estan en el seu moment més dolç. El seu últim disc “Incerta Glòria” ha rebut la unanimitat de la crítica i tenen raó: el seu estil amarat de country pop ja definit ha obert la paleta de colors i ha incorporat referències de pop clàssic per aconseguir una obra amb voluntat d’atemporalitat. No ens els pensem perdre i vosaltres creiem que tampoc.

LeCirke

La banda tarragonina no para de rebre bones notícies. El seu folk vital, detallista i encomanadís enamora tothom que l’escolta. Sols els faltava treure el seu primer disc per fer el salt que es mereixen i que no trigarà gens en posar-los en primera línia. Ara encara hi sou a temps de veure’ls en la curta distància. D’aquí poquet potser ja no.

PUNTS DE VENDA ANTICIPADA D’ENTRADES

Tarragona

–       Quiosc Cal Matias (El Serrallo)
–       Punt d’informació turística (Rbla. Nova)
–       El Lloro (Governador Gonzalez)
–       Shiva Records (Cós del Bou) | To2bebe (Rbla. Vella)
–       Baby Idea (Sant Pere i Sant Pau)

Reus

–       Batabat (c. Galanes)

Valls

–       Llibreria Roca (c. de la Cort)

Constantí

–       El Casino (c. Major)

Online

–       Productes de la Terra: www.productesdelaterra.cat