L’escola bressol YoNi: experiència, innovació i nens feliços

MiniTarraco també s’apunta a la xarxa
7 abril, 2013
I els guanyadors d’unes Munich són…
8 abril, 2013
Mostrar tot

L’escola bressol YoNi: experiència, innovació i nens feliços

escolabressolyoniEstem molt i molt contents perquè la xarxa Minipop cada dia és més gran. Ens encanta treballar tan ben acompanyats en l’organització d’aquest festival. Avui donem la benvinguda a un  nova micromecenes. L’escola bressol YoNi de Tarragona s’afegeix a la llista i ens diuen que no volen res a canvi, que col·laboren per mecenatge pur i dur, perquè creuen en el festival. Però nosaltres no us podem deixar de parlar d’aquesta meravella de llar que funciona des de fa més de 25 anys, on la innovació i la renovació són part del dia a dia dels qui la formen.

Amb aquesta llaaaarga experiència educativa, sabem que fan una feina exquisida i tenen com a objectius prioritaris el benestar del nen, la relació social i el plaer per l’aprenentatge. A YoNi pensen que educar el nen en l’autonomia, la llibertat i la il·lusió per descobrir coses noves és fonamental per a la formació d’un ésser feliç.

escolabressolyoni2Treballen utilitzant el joc, les cançons i la curiositat innata dels menuts perquè aprenguin a observar, descobrir, raonar, memoritzar, entre altres, i s’ho passin molt bé. Proporcionen als nens i nenes materials que estimulin les percepcions i provoquen situacions que ajudin a manipular, descobrir i experimentar. Programen activitats extraescolars com teatre i piscina que reforcen la relació amb les educadores i els fa gaudir de noves experiències. I informatitzen l’aprenentatge. A les aules de 2 a 3 anys disposen d’una pissarra digital on els infants prenen contacte amb la informàtica interactuant amb les activitats programades.

L’escola basa l’aprenentatge dels infants en l’experimentació i la manipulació utilitzant em joc com a vehicle per assolir els objectius pedagògics. En funció de l’edat dels alumnes el projecte educatiu s’aplica a fi d’assolir els objectius a curt, mitjà i llarg termini.

escolabressolyoni3Els objectius de l’escola són proporcionar als nens i nenes un ambient de seguretat i confiança, aprendre a conviure amb els companys i companyes a compartir i respectar-se, assolir els hàbits que facilitin la seva autonomia i els ajudin en la vida quotidiana (neteja, ordre, atenció…), gaudir de l’aprenentatge, i educar-los en el respecte i la responsabilitat amb l’entorn i la natura, tenint cura dels animals i plantes de l’aula i l’escola.

Com a activitats d’aprenentatge a l’escola fora de l’aula destaquen l’hort (plantar hortalisses, regar la terra, treure herbes i participar en la collita de fruits), el galliner (reconèixer i discriminar les aus que viuen al galliner, seguir l’evolució dels ous -gallines i coloms-, posar menjar als animals) i gats (posar de menjar a les gates i tenir cura d’elles, acaronar-les sense fer-los mal i perdre la por als animals).

Si voleu veure les seves magnífiques instal·lacions, entreu a http://yoniescolabressol.blogspot.com.es