“Mab, tot per la dona” és un centre de fisioteràpia per a ella

Sant Josep Vins, enoturisme al cor de la Terra Alta
3 maig, 2013
Embriogyn, de camí cap a un feliç dia de la mare
5 maig, 2013
Mostrar tot

“Mab, tot per la dona” és un centre de fisioteràpia per a ella

mab2I per què ningú m’ho havia explicat això? Segur que us ho heu preguntat més d’una vegada. Per què no m’havien dit que l’aforament del Minipop era limitat? Per què no sabia que hi havia un tractament que podia millorar la meva qualitat de vida? Per què no hi ha cap centre de fisioteràpia pensat especialment per la dona i concretament per solucionar problemes de la zona pelviana com la incontinència urinària o el descens de l’úter? Parem de fer preguntes i busquem respostes.

Anem a pams! En primer lloc, el passeig de les Palmeres és un espai reduït i per tant les entrades són limitades. No us adormiu perquè s’acabaran. I en segon lloc, avui us presentem el centre de fisioteràpia i salut “Mab, tot per la dona”, un mecenes del Minipop que us podria canviar la vida. El mes de febrer passat va fer dos anys que la Blanca Solé, fisioterapeuta experta en obstetrícia i uroginecologia va obrir les portes  d’aquest centre de salut íntegrament pensat per la dona, que completa l’equip amb Anna Boza, experta en oncologia i drenatge limfàtic. El seu objectiu principal és conscienciar i ajudar les dones amb els problemes que es donen a la zona pelviana.

El centre es va crear amb ànim d’oferir una millora a la qualitat assistencial en certes patologies prevalents en les dones. L’objectiu principal és oferir informació i ajuda amb la voluntat que es conegui el que la fisioteràpia pot fer per millorar la qualitat de vida. Moltes vegades els pacients no estan informats de que hi ha tractament al seu problema, i porten arrossegant-lo anys, amb les conseqüents molèsties i incomoditats.

A Mab es fan tractaments individuals i personalitzats , sense mirar el rellotge ni el nombre de sessions, només l’evolució de la pacient.

El centre ofereix un ventall ampli de serveis. Destaca el curs de preparació al part s’instrueix als futurs pares per entendre el desenvolupament natural del part i es proporcionen eines per facilitar el naixement del nadó amb l’objectiu de que el part sigui un esdeveniment feliç, no un tràmit mèdic que s’ha de passar amb patiment. També s’ensenyen exercicis per prevenir els típics dolors de l’embarassada (pubàlgies, lumbàlgies…).

Les patologies més comuns del sòl pelvià són la incontinència urinària o fecal, descens de l’úter o bufeta, separació dels músculs abdominals i adherències de les cicatrius per episiotomia o cesària. També es fan tractaments preventius i és que és important la prevenció, no cal esperar a patir-ho.

Les seqüeles més comuns en oncologia són cicatrius, pèrdua de mobilitat, atròfia i pèrdua de massa muscular, limfedema, dolor i fatiga.

Mab també coordina grups de gimnàstica. La que els caracteritza més és la Gimnàstica Abdominal Hipopressiva, destinada a enfortir la musculatura abdominal i sòl pelvià. A més ofereixen classes d’Escola de Columna per prevenir o pal·liar dolències d’esquena i un grup Oncològic per la prevenció del limfedema i el maneig de la fatiga.

El centre està destinat a tot tipus de dones però els homes afectats d’incontinència urinària per intervencions de pròstata també són benvinguts així com els que estiguin passant per un procés oncològic.

Dins del centre hi ha un espai de botiga on es poden trobar productes específics d’higiene íntima, material de rehabilitació, bolquers de tela i un ventall molt ampli de porta-nadons, fulars i bandoleres. A Mab es dóna assessorament sobre la manera idònia de portar el nadó.

El centre de fisioteràpia i salut “Mab, tot per la dona” està situat al C/Mossèn Salvador Ritort i Faus 23, de Tarragona i per qualsevol consulta o visita es pot trucar al telèfon 977 226 388.