Restaurant Balandra, el peix de la barca al plat

Endevina qui és aquesta monada i vine gratis i ventilat al Minipop
11 maig, 2013
Voleu ser voluntaris del Minipop? Ens falten mans!
12 maig, 2013
Mostrar tot

Restaurant Balandra, el peix de la barca al plat

balandra25Des del bell mig del Serrallo, envoltat de peix, de romesco i suquets, composant a l’estil mediterrani, combinant melodies d’arròs, calamars i bacallà a ritme de pica pica mariner. Amagat en un dels escenaris del Minipop, darrera dels plats i les olles, els fogons i la bateria de cuina… Hi tenim… Xavier Veciana, el cuiner del Balandra! Si hi aneu us farà un solo vora el mar que us arribarà al paladar. És un gust tenir-lo com a micromecenes del Minipop.

Balandra és molt més que un excel·lent restaurant situat al cor del Serrallo, el tradicional barri de pescadors de Tarragona. Balandra és el nom d’una embarcació petita amb coberta i d’un sol pal. I balandra també és la salsa amb què els pescadors enriquien els plats que cuinaven, sovint a bord, per acompanyar els peixos malmesos o descartats per a la comercialització.

Xavier Veciana té diferents receptes de la salsa balandra, un suc elaborat a base d’una picada de fruits secs, pa i all, que es mulla amb vinagre, brou, oli d’oliva, i que té en comú amb altres salses el pebrot de romesco o pebre vermell.

balandra29El Balandra ofereix als seus clients cuina marinera de primera qualitat amb una marcada filosofia de quilòmetre zero, producte directe de la barca, suquets i arrossos en un ambient tranquil i amable.

Les seves especialitats són els romescos i els arrossos de la barca, l’esqueixada de bacallà, la fideuà, l’orada amb verduretes i els diferents peixos de temporada, carns diverses i els postres casolans. Pel que fa a la carta de vins, premiada en diferents ocasions, hi trobareu una especial atenció a les diferents DO i DOQ de la demarcació de Tarragona (Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona, Conca de Barberà i Penedès) i de la resta dels Països Catalans.

El Balandra és molt actiu a les xarxes socials i el trobareu a Facebook, Twitter, Instagram, a més de la seva web des d’on setmanalment informa de les novetats gastronòmiques.