Un Ètim blanc per inaugurar la primera Fira Minicrafts

Pels més remenuts de la casa!
26 maig, 2013
Comptant taules, cadires i carpes
27 maig, 2013
Mostrar tot

Un Ètim blanc per inaugurar la primera Fira Minicrafts

etim2Si mireu la copa hi veureu un color preciós, d’un groc net, lluminós, esquitxat de verd vital. Si l’oloreu, hi trobareu un punt de flors d’acàcia i de tarongina, aromes d’espècies i els torrats de la bóta. I si veniu a la inauguració de la primera Fira Minicrafts, divendres a les 18 hores a la Rambla Nova, podreu tastar l’Ètim Blanc 2012, per gentilesa de la Cooperativa Falset-Marçà, mentre escolteu la música de The Primys DJs.

En consonància amb els crafters de la fira, l’Ètim és un vi fet a mà amb un 100% de garnatxa blanca, amb la cura i l’amor de les coses ben fetes. És agradable i molt fresca que recupera una varietat autòctona. És el resultat d’aquest esforç per conservar els orígens des d’una actitud contemporànea.

I no, aquesta vegada el Minipop no és apte per tots els públics, però a Tarragona tenim molt clara una cosa… Les ocasions especials s’han de regar amb bon vi!

cooperativaCom que sabem que us agradarà, ens avancem i ja us expliquem que podeu comprar els vins de la Cooperativa Falset-Marçà a la seves botigues de Falset (carrer Miquel Barceló, 31), Marçà (carrer de Dalt, 74) i Cambrils (plaça del Pòsit) o bé encarregar-lo online a http://www.etim.cat/ i rebre’l directament de la cooperativa a casa amb tarifes d’enviament súper-reduïdes.

etim3També organitzen sessions de tast a domicili però si teniu l’oportunitat de desplaçar-vos fins a Falset us recomaneu que us apunteu a una visita teatralitzada al celler. L’edifici, obra de l’arquitecte modernista Cèsar Martinell, és una de les anomenades “Catedrals del Vi” per la seva imponent arquitectura.

Allí hi descobrireu una cooperativa centenària formada per 350 socis, uns vins i olis que exporten a 33 països, els vermuts, els balsàmics, la garnatxa dolça, el ranci i la fruita seca. I també coneixereu el seu secret.

Us explicaran que són fills d’una gent que va aguantar el conreu de la vinya durant anys, malgrat que la seva comercialització fos difícil i d’escàs rendiment econòmic. Gràcies a aquesta mena d’intuïció dels seus avis, ara tenen unes vinyes d’edat avançada, que produeixen poc però de molta qualitat.

El Priorat és una terra amb una llarga història vitícola, on la combinació d’un sòl pobre i d’un clima de contrastos fa que el raïm tingui una evolució molt especial, que deixa una bona empremta en els vins de la DO Montsant.