Tarragona es desperta amb el cel ple d’ocellets de colors

La foto d’una nena mirant per un foradet guanya el concurs Instagram del Minipop
27 juny, 2013
Trenta segons de Minipop per anar fent boca
9 març, 2014
Mostrar tot

Tarragona es desperta amb el cel ple d’ocellets de colors

La colònia d’aus missatgeres ha inundat el passeig de les Palmeres per anunciar que la 4a edició del festival Minipop arribarà del 6 al 8 de juny

IMG_9638

Foto: Jaime Rojas

Tarragona s’ha despertat avui amb el cel ple d’ocellets de colors. A primera hora, un estol d’aus migratòries molt particulars ha aterrat al passeig de les Palmeres per anunciar que s’acosta el Minipop 2014. El seu missatge era molt clar i concís. La quarta edició d’aquest festival de música i cultura contemporània per tots els públics se celebrarà el cap de setmana del 6, 7 i 8 de juny.

L’acció d’avui també ha servit per presentar una imatge renovada, obra de la dissenyadora Noemí Rosell, que aquesta vegada ha comptat amb el llapis de la il·lustradora Daw Sangket. Seguint la línia de les tres edicions anteriors, els ocells tornen a ser l’element identificador però amb un estil molt diferent.

IMG_9645

Foto: Jaime Rojas

“Personalment a l’hora de treballar els meus personatges, m’agrada molt utilitzar línies clares, colors plans i sobretot, uns ulls ben expressius”, ha explicat Sangket, que després d’assistir al festival de l’any passat i veure l’ambient, ha creat “dos petits ocellets, amants de la música, com els assistents del Minipop”. Són divertits, màgics i somniadors, sembla que s’hagin escapat de les pàgines d’un conte fantàstic. “Crec que encaixaran molt bé amb el caràcter de l’esdeveniment i que espero que agradi tant a petits com a grans”, afirma l’artista.

Foto: Jaime Rojas

I mentre els ocells s’escampen, l’organització està en ple funcionament per acabar de tancar el cartell musical i el programa d’activitats complementàries, dissenyar l’espai, seguir buscant patrocinadors i cuidar-ho tot fins l’últim detall.

En aquesta quarta edició el gruix del festival es concentrarà en un sol espai, el passeig de les Palmeres, i només algunes activitats puntuals es realitzaran al Serrallo.

La segona edició de la Fira Minicrafts

Amb el quart Minipop tornen també les arts manuals. La Fira Minicraft s’inaugurarà divendres per mostrar als visitants productes únics i irrepetibles fets amb molt d’amor. La segona edició es desplaçarà fins a l’últim tram de la Rambla Nova per donar-li més visibilitat i atraure més públic acostant-se a una zona de gran afluència de vianants.

Què és el Minipop?

El Minipop és un festival de música i cultura contemporània que reivindica l’ús de l’espai públic com a lloc de trobada intergeneracional, on conflueixen grans i petits emportats per un desig comú, les ganes de compartir cultura i noves experiències. Un cap de setmana de descoberta, de concerts, tallers creatius, teatre i circ, en un marc incomparable, la Tarragona romana davant l’amfiteatre i amb vistes al mar Mediterrani.

El Minipop arriba a la seva quarta edició, creixent cada any gràcies a un públic fidel i també als nouvinguts encuriosits per totes les coses bones que escolten sobre el festival. Al voltant de 10.000 persones han participat activament de les diferents activitats, que s’han anat  multiplicant amb una àmplia oferta de tallers creatius, la incorporació de noves disciplines artístiques com el teatre i el circ i sobretot amb un cartell musical format pels millors grups de l’escena independent catalana.

Destaca l’acurada direcció musical, amb el segell del músic Lluís Gavaldà, que sempre aposta per grups de prestigi i també per la descoberta de nous valors emergents. Al festival hi ha actuat artistes tan rellevants com The New Raemon, Joan Colomo, Sènior i el Cor Brutal, Inspira, Maria Rodés, Febrero, Beth, Lecirke, Quart Primera, La Brigada i molts més. És un cartell situa el Minipop com un dels festivals de música amb més prestigi de Catalunya i amb una particularitat molt diferenciada i única: el seu públic.

El Minipop està organitzat per l’associació de mares de Tarragona Tecletes i dirigit i produït per Rusc Produccions.