La Rambla Nova, a vessar de coses boniques a la II Minicrafts

Catalunya Express, l’hotel perfecte pel Festival Minipop
26 maig, 2014
Fes Tau, Fes Salut!
27 maig, 2014
Mostrar tot

La Rambla Nova, a vessar de coses boniques a la II Minicrafts

P1180421Que tothom a qui li agradin les coses maques perquè sí, vagi fent guardiola perquè la segona edició de la fira Minicrafts s’acosta ben decidida per deixar-nos a tots bocabadats! Paral·lelament als dies del Minipop, és a dir el 6, 7 i 8 de juny, la primera coca de la Rambla Nova estarà envaïda pel bon gust, el color i els detalls més preciosos per a petits i grans.

La Minicrafts, que se celebra per segon any consecutiu després de l’èxit obtingut la primera edició, donarà la benvinguda als assistents del Minipop. També podrà ser visitada, però, pels que passegin per aquesta cèntrica via de la ciutat. D’hores per veure-la us en sobraran. La fira tindrà un ampli horari d’obertura. S’inaugurarà divendres a les 17 h. Dissabte, estarà oberta de 10 a 22 h i diumenge s’allargarà fins les 20h.

A banda de ser un aparador de les darreres tendències en el món del DIY i exposar així el treball minuciós i acurat que fan els artesans, la Minicraft també pretén donar-los la possibilitat de fer visible una feina que, sovint, els costa fer conèixer al gran públic. Ramblejant amunt i avall, enguany, trobarem ni més ni menys que 24 expositors procedents, principalment, d’arreu de Catalunya però, per primera vegada, arribaran també de l’Estat espanyol. S’aixoplugaran en un espai amb un disseny contemporani, funcional i molt atractiu, que ha ideat l’equip d’arquitectura del festival, amb Pere Socias al capdavant.

Per als més presumits i presumides

Si voleu un detall per anar a l’última, no tingueu cap mena de dubte: el trobareu a la fira. Des de Cambrils, La sonrisa de Ameliè durà peces artesanes i exclusives, amb un estil molt personal i amb aires romàntics i vintage. Nus Creacions portarà des de Lleida els seus productes tèxtils per als més petits, amb ànima… i amb monstres (bons) de protagonistes. Julie and Jane vindran de Barcelona i ho faran carregats de roba per la canalla. Samarretes i vestits personalitzables pels mateixos ‘petits artistes’ i pissarres i memorietes i…

HEART_FOTO1L’Anton Solé és un petit artesà que s’ha especialitzat en fer unes joies diferents i molt originals de fusta i amb llapis de colors i unes espelmes inspirades en la natura xu-lís-si-mes. També fa joies Òsmit, en aquest cas, d’alumini, contemporànies i ideals per regalar(-se).  The heart in the bag, de Terrassa, recupera un estri que potser s’havia oblidat, però que és practiquíssim. Els cabassos, els cistells, les bosses de mà de vímet, confeccionades artesanalment i després pintades a mà, faran furor.

La cura respectuosa de la pell és la principal premissa de Bombolletes Sabons Artesanals. La Lydia ve de Valls per portar a la Minicrafts els seus productes cosmètics: des de sabons fins a cremes per a totes les necessitats. Pels més petits, per a les pells seques, per obsequiar-se amb un petit plaer…

Nadons equipats i moderns

Cuscus són dues amigues de Falset a qui, com a molts altres artesans, la maternitat els va fer saltar el clic de la creativitat. Fan ninots i animalons molt tovets i altres complements infantils que enamoren. Les cosidores incansables tarragonines de Noona, tornen a la fira per portar-nos les seves bosses manta súper pràctiques, els seus eixuga-babes moderníssims i els seus pràctics sonalls.

FILTRANT_FOTO1

ENTRENAPSICOLS_FOTO3Filtrant… per Lídia ve de Valls i fa unes cistelles per a nadons xulíssimes i unes motxilles personalitzades per a tot, tot i tot: la platja, l’escola, per anar de pícnic… Ulalatela s’ha especialitzat en fer coixins i estors per acolorir les habitacions infantils. Té, a més, unes robes súper originals. Entrenapsicols, també de Valls, fa objectes de ganxet i ninotets -els famosos amigurumis- pels petits i els grans que es deleixen per les coses més originals.

De Madrid vindran dos artesans. Uns són Madre y padre, que ens porten unes joguines artesanes fetes a partir d’elements quotidians que estem segurs que no deixaran ningú indiferent i robaran més d’un cor. Els acompanyen dePana, uns especialistes en fer joguines de roba que expliquen històries o que ens ajudaran a tots a explicar-les.

TITELLES_FOTO2I per explicar contes amb els personatges més divertits, originals i sorprenents, arribarà de Barcelona la amplíssima col·lecció de Ninets, ninots, titelles i capgrossos. No hi ha absolutament cap personatge que es resisteixi a les mans de l’Helena Garcia Ulldemolins, l’artesana que hi està al capdavant. Estigueu ben atents perquè l’Helena ens n’ha promès algun de ben especial per a la nostra Minicrafts! Què serà, què serà?

Per a ocasions especials

Oh là là defineix la seva feina com la de fer coses boniques per a gent bonica. Detalls originals, de roba, per quedar com un rei en qualsevol ocasió i/o celebració. Color_shock, apassionats per la convivència entre les noves tecnologies i el treball artesanal, creen peces de bijuteria, elements decoratius i articles de papereria i ens les vindran a ensenyar a la fira. També veurem les creacions d’Animalàrium, una marca que aposta per sorprendre i dibuixar somriures amb les seves il·lustracions, sempre acompanyades d’un simpàtic animaló personalitzat per a cada treball.

APANONA_FOTO1ARMAND_FOTO2La Laia és la responsable d’Apanona i repeteix com a firaire. Tornarà a dur les seves il·lustracions que ens traslladen a la infantesa, farcides de bon gust i totalment personalitzables. I un tot-terreny com Armand Il·lustració, il·lustrador, escultor… també s’ha apuntat a l’aventura Minicrafts amb els seus contes, quadres, petites escultures i mooooooolt més.

Amb les mans

XISQUETA_CARAVANAEls entusiastes del fer les seves pròpies creacions (amb dues agulles o amb un ganxet) estan de sort. Tricot and craft traslladarà la seva botiga del carrer Cos del Bou fins una parada de la fira. Hi durà de tot, des de cabdells, fins a patrons, passant per tota mena d’agulles i complements. I des de Rialp, al Pallars Sobirà, arribaran els artesans de l’Obrador Xisqueta, tota una referència en el món crafty amb la seva preciosa caravana per explicar-nos tots els secrets de la llana.

Els Panarres TGN s’estrenen en això de les fires. Són especialistes en fer pa casolà deliciós i saludable amb el gust d’abans i ofereixen cursos perquè tothom qui vulgui aprengui a fer-ne a casa. Posaran parada amb la gent de Granel, una botiga on trobar-hi de tot i més, de proximitat i ecològic, per poder cuinar pans i moltíssimes coses més des de fruits secs, fins a galetes, pasta o tota mena d’herbes per cuinar.

Ho veieu, ja ho dèiem al principi. Tothom a fer guardiola perquè la segona edició de la Minicrafts no es podrà resistir!