L’objectiu d’aquest espai és acostar l’art contemporani a tots els públics i posar en valor el treball dels creadors
Hi hauran novetats relacionades amb àmbits com la gastronomia, la fotografia, la poesia o la il·lustració
Seguint la línia de l’any passat, els adults tindran un paper més protagonista amb algunes propostes en què els petits faran d’ajudants
Enguany la iniciativa compta amb la col·laboració d’entitats com Bandera Negra, Kanaya Circ o el Ball de Diables
El Minipop 2018 tindrà més tallers que mai. El festival ja ha seleccionat les 26 propostes creatives que s’oferiran de l’1 al 3 de juny al passeig de les Palmeres de Tarragona, simultàniament a les actuacions musicals. Són 17 tallers escollits pel jurat de l’exitosa convocatòria d’enguany, que es complementaran amb 9 activitats organitzades directament festival, pels patrocinadors i per les entitats col·laboradores.
Com sempre, es tracta d’activitats ideades i dinamitzades per artistes amb l’objectiu d’apropar l’art contemporani a tots els públics i reivindicar el talent dels creadors locals. L’objectiu dels tallers, que es divideixen en slow o fast segons la durada, és que petits i grans comparteixin una experiència artística i alhora coneguin de primera mà el treball dels artistes del territori.
L’Espai Tallers de la vuitena edició del festival arriba carregat de novetats i originalitat. Un bon exemple són els dos tallers pensats perquè els adults hi participin més activament amb l’ajuda dels petits. En un descobrirem els secrets de les tapes creatives de l’Ivone i el David de Lola Bistro i en l’altre aprendrem una tècnica d’impressió natural de peixos utilitzada pels pescadors japonesos a mitjans del segle XVIII.
Entre la selecció d’enguany també destaquen tallers molt orgànics com el de cistellaria de l’Anna Sínia, que tornarà al Minipop per ensenyar-nos a fer una petita fruitera amb la tècnica del cul de queixal, o el de pasta de dents biològica i el d’amulets de flors seques de La Silvestrina.
I prepareu-vos per l’acció perquè la secció musical de l’Espai Tallers serà espaterrant. Una de les noves propostes és Harmonicus. No passa res si no sabeu música ni llegiu partitures. Tocar l’harmònica serà bufar i fer ampolles. El músic Sergi Raya us explicarà un mètode senzill i divertit i en poca estona sabreu com fer sonar cançons populars súper conegudes. Sortireu fets uns artistes i amb una harmònica de regal.
L’altra novetat musical serà el taller de Yamaha Music School Tarragona, que us convertirà en autèntiques estrella del rock. Us imagineu com deu ser formar part d’una banda?
A més, després de la triomfada de l’any passat, repetirem el taller de dj’s amb els Superpandas. Els nostres discjòqueis de capçalera us ensenyaran a posar les millors cançons i a empalmar-les amb el millor ritme.
D’altra banda, l’arquitectura entrarà per primera vegada a l’Espai Tallers de la mà dels Petits Enginyers i el seu projecte de maons de cartró; Printex ens animarà a estampar una tassa inspirant-nos en diferents elements del festival; el Talleret Crafts de Barcelona portarà drapets de colors, cintes, plomes i lluentons per fabricar un atrapasomnis; Rose Pomeroy i Barbara Gutiérrez ens tornaran a sorprendre amb un taller internacional per construir un calidoscopi i practicar l’anglès; els dissenyadors de Pipiripip Studio vindran de Barcelona amb bosses per estampar utilitzant la tècnica rorchach, i la pastisseria Le Loup del carrer Portalet de Tarragona ens oferirà el taller més dolç.
També com a novetat, enguany l’Espai Tallers comptarà amb la col·laboració de tres associacions. El divendres a la tarda els artistes de l’associació Kanaya Circ seran els reis de la pista amb jocs d’equilibri, malabars i plats xinesos, mentre el Ball de Diables ens farà tocar el timbal, saltar amb una maça a la mà i, fins i tot, practicar els versots. La cultura contemporània de la mà de la cultura tradicional. I el dissabte el col·lectiu Bandera Negra ens portarà un taller d’stencil a través de l’obra de l’artista d’art urbà Bansky. El resultat serà una bossa crítica i reivindicativa feta amb diferents plantilles.
Les lletres també tindran el seu espai. La redactora de Catorze Cultura Gemma Ventura i la poeta i dramaturga Merixell Cucurella-Jorba repetiran al Minipop amb noves propostes per jugar amb les paraules. Amb la primera entrevistarem artistes del festival i aprendrem a fer la crònica d’un concert i amb la segona farem una taller de poesia que acabarà amb una manifestació poètica.
Tampoc no hi faltarà la il·lustració. La reconeguda il·lustradora Berta Artigal ens proposa crear i pintar màscares inspirant-nos en el treball de Saul Steinberg. I a primera línia de concerts, Alba Domingo ens deleitarà amb les seves creacions mentre tots nosaltres dibuixem què passa damunt de l’escenari. Us animeu a conèixer com treballa una il·lustradora de prop?
Pel que fa a les activitats creatives pròpies del festival, el taller de minireporters fa un pas més i dura dos dies. El fotògraf oficial del festival, Jaime Rojas, us acompanyarà en aquesta aventura que enguany s’allarga amb el procés de transferir la fotografia escollida en una peça de fusta. També hi haurà espais de creació lliure repartits per tot el recinte per decorar i donar color al festival i un taller inspirat en la nova imatge del Minipop, el món oriental i l’origami.
En l’apartat dels tallers oferts pels patrocinadors, la innovadora escola d’anglès La Martina Kids & Us farà un tastet de les seves activitats, Caixa Fòrum vindrà amb el robot interactiu Quíric, i l’agència d’habitatges bonics Monapart ens convidarà a convertir una petita caseta de fusta en la llar ideal per als ocells.
Podeu ampliar la informació sobre els horaris, durada i edats de cada taller clicant aquí. Pels tallers de periodisme i foto transfers cal fer inscripció prèvia a tallers@minipop.net abans del 27 de maig.