Un lloc ideal per créixer, riure, aprendre i ser feliç

Teatre, modernisme aborígen i un brindis sota les palmeres per acomiadar el Minipop
8 maig, 2014
Escola Bressol YoNi, un món d’aprenentatge a través de la creació i la innovació
9 maig, 2014
Mostrar tot

Un lloc ideal per créixer, riure, aprendre i ser feliç

edelweis1Esteu buscant llar d’infants? Doncs ja podeu parar de donar voltes. Dins de la Xarxa Minipop hi ha un lloc ideal per créixer, riure, aprendre i imaginar en un clima d’harmonia i flors de neu. És la Llar d’infants Edelweis de Tarragona (carrer d’Alfred Opisso, 3), fundada fa 40 anys, que ha donat la mà a un munt de tarragonins i tarragonines en les seves primeres passes i que es compromet amb la ciutat, la música i la cultura contemporània.

En un ambient afectuós i estimulant, a Edelweis els nens es diverteixen mentre es desenvolupen social, emocional, física i intel·lectualment, adquireixen confiança i autoestima, construeixen unes bases estables i es preparen per afrontar el futur amb valentia i decisió. edelweisfotoEl seu pla d’aprenentatge es molt més del que apareix a les propostes didàctiques, més que una sèrie d’activitats. En realitat és tot el que succeeix a l’aula, a partir d’interaccions quotidianes, alimentació, cançons i jocs. A Edelweis mai no perden l’oportunitat d’educar i ensenyar habilitats per la vida i, atenció, ofereixen un programa d’introducció a l’anglès i el xinès.

Jugar amb joguines ajuda a desenvolupar les habilitats motores i ensenya lliçons de com          compartir amb els companys. Cantar cançons mentre fem una filera o ens rentem les mans fomenta uns hàbits, una bona higiene i les relacions socials.

Cada activitat està pensada com una lliçó o resultat específic de la ment, oferint un equilibri entre l’activitat i l’elecció estructurals, entre el grup i activitats individuals , entre l’educadora i les experiències dirigides per l’infant.

I com que saben que no sempre és fàcil deixar un infant per primera vegada a la llar, les educadores estan compromeses a fer que aquesta transició fora de casa sigui el natural possible. És la tranquil·litat que dóna saber que heu fet la millor elecció.

edelweisfoto2Un altre tema que mereix una atenció especial és l’alimentació saludable, que és la base del creixement, el desenvolupament i l’educació. Per això a Edelweis opten per una cuina casolana, variada i equilibrada que ajuda els petits a créixer forts, sans i feliços i s’adapten a les necessitats nutricionals específiques de cada nen.

I parlant de qüestions pràctiques, hi trobareu totes les facilitats per compatibilitzar vida familiar i laboral amb un servei de permanència de les 7:30 a les 9 hores del matí i de les 17 a les 18 hores.

Un capítol a part s’hauria d’obrir per explicar el seu projecte innovador d’introduir el xinès, a més de l’anglès, als nens i nenes de P2. Per ensenyar la llengua d’aquesta superpotència emergent fan servir una metodologia natural d’aprenentatge mitjançant una participació activa, amb activitats lúdiques i educadores natives. D’aquesta manera, els nens milloren les seves habilitats en una tercera i quarta llengua de la mateixa manera natural en la que aprenen la llengua materna.