Un ram de tallers pel més petit de tots

Uns clàssics del festival per tancar la nit del dissabte
29 maig, 2014
Al Natural Restaurant, cuina sana i natural per petits i grans
30 maig, 2014
Mostrar tot

Un ram de tallers pel més petit de tots

Foto: Rosa Rovira

Foto: Rosa Rovira

Només falten 7 dies pel Minipop i encara ens queden moltes coses per explicar. No ens podem aturar i per això pels propers dies hem preparat una traca final de tres posts sobre els tallers creatius que ompliran d’art el passeig de les Palmeres. Ja us en vam parlar molt per damunt en aquest entrada al bloc però ara ens hi volem passejar amb més calma i aturar-nos per presentar-vos els artistes un a un.

I per on comencem? En aquest primer capítol ens dedicarem als més petits de la casa.

L’Espai Tecletes és l’àrea dels nadons per excel·lència. És una zona especialment pensada per les famílies amb nens i nenes de 0 a 4 anys.

1matrionaEn aquest petit paradís del dissabte a la tarda, les Tecletes hi han programat un taller de 20 minuts de durada que s’anirà repetint cada mitja hora entre les 17 i les 19:30 hores, un conta-contes i diverses activitats lliures.

El taller és de Matriona Espai Maternal i es diu “Petons i pessigolles”. Sona bé eh? Doncs és encara millor! Ja sabeu que quan els petits comencen a desplaçar-se, gatejant o caminant, es converteix en una missió impossible seguir els moviments del massatge infantil per nadons. Perquè puguem seguir gaudint del massatge com a eina de comunicació amb els nostres fills, Matriona ens proposa seguir treballant el tacte i el vincle afectiu a través de jocs, contes sobre la pell, cançons, petons, carícies i pessigolles.

I després d’aquesta muntanya de mimitus, a les 19:30 hores, la narradora Rat Cebrián es posarà a tothom a la butxaca amb el conte Mini i Pop.

Però això no s’acaba aquí! A més dels tallers, tota la tarda hi haurà els racó de les disfresses, el racó “Sóc un bitxo” (amb jocs simbòlics, tradicionals i de construcció cedits per Milanta), una selecció de llibres de la Biblioteca Municipal de Tarragona (on s’incentivarà la lectura amb el “Barret del contacontes”) i el joc de pescar aneguets, cedit per Jordi Vinyoles de La Pipel.

1aneguetsI fora de la programació de l’espai nadó, dissabte a la tarda també tindrem altres activitats pels més remenuts. A banda, és clar, de la música, teatre i espectacles per totes les edats.

IMG_5313

Foto: Rosa Rovira

Per exemple la zona d’acampada del càmping Tamarit Resort instal·lada al passeig de les Palmeres tot el dissabte a la tarda i diumenge de 12 a 14:30 hores. És una recreació de la vida en un càmping amb jocs, tendes i un taller per pintar-se la cara amb l’ocellet del Minipop que més us agradi.

Més coses aptes per mini-manetes! Els nens i nenes de 3 anys o més es podran apuntar a fer una garlanda amb els ocellets del Minipop. En aquest taller organitzat per Tecletes, que ja ens va acompanyar a les presentacions de Lleida i Valls, els petits artistes podran decorar els ocellets, retallar-los i penjar-los d’un fil.

IMG_5962

Foto: Rosa Rovira

A més, per les famílies amb criatures petites són ideals les sortides en golondrina de dissabte al matí. Recordeu que l’aforament és limitat i cal fer reserva prèvia indicant el nom, l’horari (11h, 11:30h, 12h, 12:30h, 13h, 13:30h o 14h) i el nombre de persones a info@minipop.net.

I diumenge us podeu asseure al tamboret del Tziqui perquè us faci una caricatura o participar al taller de la Vibrieta dels Diables de Voramar del Serrallo, al de llana de l’Obrador de la Xisqueta i al de guixos gegants d’Eva Domènech i Maribel Rodenas. Però tot això del 8 de juny ja és un altre capítol que us explicarem al tercer post!

Per si us heu perdut amb tanta informació, aquí teniu un resum de les activitats petites de dissabte:

Foto: Jaime Rojas

Foto: Jaime Rojas

Dissabte (17h – 19:30h)
Taller de petons i pessigolles
Espai Matriona

Dissabte (19:30h)
Contacontes del Minipop
Rat Cebrián

Dissabte (tota la tarda)
Bibliotecletes | Racó “Sóc un bitxo” | Racó de disfresses | Joc de pesca d’aneguets

Dissabte (tota la tarda) i diumenge (12 – 14:30h)
Càmping Tamarit: zona d’acampada

Dissabte (17 – 21h) i diumenge (12 – 14:30)
Tecletes: Fes la teva garlanda amb els ocellets del Minipop (a partir de 3 anys)