El Minipop celebra el seu cinquè aniversari amb un CD de les bandes que han passat pel festival

El Minipop porta un tastet de la seva filosofia al festival Portal Blau de l’Escala
29 abril, 2015
El conte del Minipop se’n va de gira!
1 maig, 2015
Mostrar tot

El Minipop celebra el seu cinquè aniversari amb un CD de les bandes que han passat pel festival

La presentació de “Cançons del Minipop” ha tingut lloc aquest migdia a la fàbrica d’Estrella Damm de Barcelona

La selecció del músic Lluís Gavaldà combina artistes de prestigi amb nous descobriments de l’escena pop catalana

The New Raemon, Joan Colomo, Quart Primera, Senior i el cor Brutal, Inspira, Copa Lotus, Satèl·lit o The Seihos són alguns dels 17 participants

cdminipopCinc Minipops concentrats en un CD promocional. És una de les sorpreses per celebrar el cinquè aniversari d’aquest festival de música i cultura contemporània per tots els públics, que se celebra a Tarragona el primer cap de setmana de juny. L’equip minipopero i alguns dels artistes que han passat o passaran pel festival han presentat avui el nou disc a la fàbrica d’Estrella Damm, un dels patrocinadors del festival. Volem que el Minipop duri tot l’any!

“Cançons del Minipop” és una petita mostra de la banda sonora que ha acompanyat el festival en aquesta aventura. El Minipop va néixer l’any 2011 de la mà de l’associació Tecletes de Tarragona amb l’objectiu de crear un espai d’oci alternatiu compartit per infants i adults. Durant aquests cinc anys els pares de la criatura, Núria Serrano i Lluís Gavaldà, i tota la família Minipop, l’han mimat, l’han fet créixer i l’han convertit en un festival únic i de referència a Catalunya.

El disc promocional del cinquè aniversari és un recull de 17 cançons que han sonat al marc incomparable del Passeig de les Palmeres de Tarragona i han fet ballar gent de totes les edats al costat del mar. Són temes molt representatius d’una acurada selecció, realitzada pel músic Lluís Gavaldà, que combina artistes de prestigi amb grups emergents de l’escena pop catalana. Cada any la seva aposta musical fa les delícies d’un públic familiar fidel que ja confia en el criteri i la sensibilitat del segell i entra al recinte preparat per descobrir noves bandes.

El recorregut musical del CD comença amb The New Raemon, Maria Rodés i Febrero, que van inaugurar el festival el 2011. Segueix amb els caps de cartell de la segona edició, Joan Colomo i Quart Primera, i els que van pujar a l’escenari l’any de la consolidació, Inspira, Lecirke i Senior i el cor brutal. La passada edició es resumeix amb The Free Fall Band, Línia Maginot i Satèl·lit. Les últimes sis cançons ens avancen el que serà el cinquè Minipop amb els flamants The Seihos, Núria Graham, Trau, Rombo, Copa Lotus i Xavi Alías.

El disc recopilatori es sortejarà a les presentacions de Lleida (2 de maig), Reus (16 de maig) i Cambrils (23 de maig) i es podrà comprar per 6 euros durant els tres dies de festival. Els beneficis de la venda es destinaran a la Fundació Casal Amic de Tarragona, que porta més de 30 anys treballant per generar oportunitats a infants, joves i les seves famílies. L’objectiu principal de l’entitat és l’acció socioeducativa per prevenir situacions de risc social. L’àmbit d’intervenció és el municipi de Tarragona, fonamentalment els barris de ponent, en el context de l’espai de lleure o com a complement institucional.