Doble sessió de cinema al passeig de les Palmeres

Una faula de titelles de la companyia Encaixats despertarà el tercer dia de Minipop
17 abril, 2016
Judit Neddermann estrenarà el seu segon disc al Minipop
20 abril, 2016
Mostrar tot

Doble sessió de cinema al passeig de les Palmeres

HAWAA HAWAAI3El braç cinematogràfic del Minipop té dues mans en aquesta sisena edició. Amb la dreta descobrirem que a Bollywood no hi ha somnis impossibles, i amb l’esquerra retrocedirem 30 anys per endinsar-nos en la màgia d’un llibre que no s’acaba mai. Una lluna minvant, quasi nova, ens deixarà dues nits ben fosques, ideals per il·luminar amb dues sessions de cinema a la fresca.

El divendres 3 de juny, el Minipop desplegarà la pantalla gran per projectar la primera pel·lícula, que com cada any ve de l’Àsia i porta missatge. Gràcies a la col·laboració de les Nits del Cinema Oriental de Vic podrem veure la cinta índia Hawaa Hawaai, en versió original i subtitulada al català.

El film ens explica la història d’Arjun, un nen que viu als Slums, el barri més pobre de Dharavi, juntament amb la seva mare, una germana i l’àvia. Orfe de pare, el petit es veu obligat a treballar en una parada de l’aparcament d’un club de patinatge, des d’on fa volar la imaginació i es deleix per convertir-se en un gran patinador.

HAWAA HAWAAI2Després de la magnífica Stanley Ka Dabba, projectada al Minipop 2014, el director Amole Gupte ens torna a regalar un conte de fades quotidià sobre un nen sense recursos que vol aconseguir un somni. I una vegada més, el jove Partho Gupte es fica el públic a la butxaca amb la seva interpretació chapliniana.

I com us dèiem, la pantalla es quedarà al festival fins dissabte perquè hi haurà més cinema. No us podeu imaginar quina pel·lícula hem triat per la segona nit! És un clàssic essencial dels anys 80, pensat especialment perquè els pares i mares recordin una pel·lícula de la seva infància i la comparteixin  amb els més petits de la casa.

historiainterminable1

Estem parlant de la mítica “La Historia Interminable”, que es podrà veure en anglès, subtitulada en castellà. Qui no recorda aquesta novel·la de Michael Ende  portada al cinema per l’alemany Wolfang Petersen?

El film, que va arrasar a taquilla el 1984, també està protagonitzat per un nen amb problemes que somnia en una vida millor. La lectura d’un llibre guia a Bastián per un món de fantasia que s’ensorra, habitat per criatures inoblidables com el drac volador Fujur. I tot i que l’autor de la novel·la volia ofegar l’adaptació cinematogràfica al Vesubi, “La Historia interminable” és considerada una de les millors pel·lícules fantàstiques de tots els temps. I en el seu moment va sorprendre pels seus “efectes especials”, encara realitzats sense ajuda d’ordinadors.

“Hawaa Hawaai” i “La historia interminable” són dues propostes totalment diferents. Les separen 30 anys, quasi 7.000 kilòmetres, molts milions de dòlars i maneres diferents d’entendre el cinema. Però segur que totes dues ens faran passar una estona màgica i memorable.