L’equip del festival ha marcat els diferents espais amb cintes i guixos de colors i ha presentat la robot en societat
La directora del Minipop i la regidora de Turisme han explicat els últims detalls
Una de les novetats és la participació de l’Associació de Cultura Xinesa de Tarragona
Ja s’han venut 1.500 entrades anticipades i els hotels col·laboradors estan plens
La polsera del festival donarà accés gratuït als recintes de la Tàrraco Romana
La setena edició del Minipop va prenent forma. A menys de dues setmanes de l’inici, l’equip del festival ha començat a assajar in situ per prendre la mida al passeig de les Palmeres i mostrar l’àmplia varietat d’oferta cultural que hi ha dins de la programació. Per això, els organitzadors han delimitat els diferents espais amb cintes i guixos de colors i han convidat als periodistes a visitar-los.
La regidora de Turisme, Inmaculada Rodriguez i la directora del Festival, Núria Serrano, acompanyades per diferents membres de l’equip i la nova robot, han recorregut el plànol sobre el terreny per explicar les últimes novetats del festival. La visita ha començat per l’escenari, a l’extrem nord del passeig, on enguany hi passaran grups com La Bien Querida, Mazoni, Carles Belda i Sanjosex, s’hi representarà l’espectacle de titelles Matito i s’hi projectaran dues pel·lícules molt especials.
A continuació la comitiva ha travessat el minibar, les pop up stores, el restaurant i la zona de descans i s’ha aturat a l’Espai Tallers per conèixer algunes de les 23 propostes creatives seleccionades per aquesta setena edició. Els participants podran dibuixar concerts amb la il·lustradora Marta Bellvehí, aprendre a fer poemes amb Meritxell Cucurella-Jorba o conèixer el robot interactiu Quíric a l’Espai CaixaFòrum. A més, com a novetat d’enguany, l’Associació de Cultura Xinesa Tarragona organitzarà diverses activitats durant el primer dia de festival, que com sempre acabarà amb el sopar japonès de Sapporo i la pel·lícula del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic.
Posteriorment, els visitants han entrat a la nova galeria d’art dels minireporters i la nova Silent Disco, per després entretenir-se una estona a l’Espai Nadó, creat per l’Associació Tecletes pels més petits de la casa. Finalment, han passat per davant de les 28 paradetes de coses boniques fetes a mà de la Fira Minicrafts.
La regidora de Turisme ha explicat que “el Patronat Municipal de Turisme referma la seva col·laboració amb al Festival Minipop amb l’objectiu de treure’l a la llum més enllà de la nostra província”. La regidora ha afirmat que el Minipop és un festival madur a la nostra ciutat” i ha felicitat a l’organització pel segell europeu que acaba de rebre el festival. Té potencial per atraure turisme familiar i turisme cultural i per això valorem i agraïm que existeixin iniciatives privades d’aquest tipus que enforteixen la marca de Tarragona com a ciutat viva i com ciutat històrica que també aposta per la cultura contemporània”, hi ha afegit.
Per la seva banda, la directora del Minipop ha parlat del consum de cultura i oci com a conceptes compatibles i ha reivindicat el talent dels artistes locals que cada any ofereixen propostes creatives de gran qualitat. “Un dels objectius dels tallers és donar conèixer els artistes que hi ha al darrera”, ha explicat. Finalment, la directora ha destacat l’escenari privilegiat on se celebra el Minipop, amb vistes al mar i a l’amfiteatre romà, i ha agraït el suport del Patronat de Turisme per promocionar-lo més enllà del territori més proper.
El festival de música i cultura contemporània per tots els públics se celebrarà del 2 al 4 de juny. Els abonaments anticipats pels tres dies segueixen a la venda a 9 euros a diferents punts de Reus, Valls, Constantí i Cambrils i online a www.productesdelaterra.cat. El preu a taquilla serà de 12 euros.
El festival compta amb la col·laboració de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament i el Port de Tarragona. També es finança gràcies a patrocinadors privats com Repsol, Estrella Damm, CaixaFòrum, BASF, Oliva Motor, el Corte Inglés i el suport de la Xarxa Minipop formada per petites empreses que fan créixer el festival a través del micromecenatge.
El programa complet es pot consultar per dies aquí. El dia a dia es pot seguir al bloc, al Facebook i al Twitter.
Que sí, que sí, que el Minipop ja està en construcció. Aquí teniu un resum de la visita d’obres.